Sessies

Afhankelijk van het intakegesprek wordt er een counsellingtraject opgestart. Het bestaat uit een aantal individuele gesprekken van ongeveer een uur. Counselling is een gestructureerd proces naar verbetering:

 • Problemen/vragen worden geïnventariseerd.
 • Haalbare doelen worden bepaald.
 • Een strategie wordt opgesteld om de doelen te realiseren.
 • Het bepalen van de tijd waar binnen de cliënt de doelen kan/wil bereiken.

  Sessies: Samen met de counsellor ga je op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van je mogelijkheden en je omstandigheden. De gesprekken zijn erop gericht om inzicht te krijgen en bewust te worden van hoe je leven en je situatie nu is. Je ontdekt wat je voelt en wat je beperkende gedachten en gewoontes zijn.

  Wat zijn jouw mogelijkheden en onmogelijkheden? Wat zijn je blinde vlekken? Wat zou er moeten veranderen? Wat kan je doen om je leven (weer) op de rit te krijgen? Welke doelen wil je bereiken en op welke manier? Welke stappen moet je daarvoor nemen? Hoe kan je blijven volhouden?

 • Afronding

  Afronding van het counsellingtraject: Een counsellingtraject is er op gericht kortdurend te zijn. Een traject kan uit 3, maar ook uit meer sessies bestaan. Dit is volledig afhankelijk van het probleem, de vraag en de omstandigheden.
  Belangrijk is dat de cliënt ervaart dat de sessies helpen. De counsellor kan het advies geven om door te gaan met het traject, of om het af te sluiten. De cliënt is altijd de baas over zijn/haar traject. Hij/zij is degene die een traject aangaat en kan het ook stopzetten.

  Nieuwsgierig?

  Neem vrijblijvend contact op of lees meer over de counsellor en de mogelijkheden.